Framme i Darío: Okt. 29, 2009

Efter tva dagar i sprakskolan bar det ivag till Vulkanen i Masaya, en riktigt haftig upplevelse. Efter en liten resa pa flak kunde vi kanna lukten av svavel och rok. Nar vi sedan gick fram till kanten pa berget slogs vi av en fantastisk utsikt, helt ofattbart att vi stod pa toppen av en aktiv vulkan. Kalle berattade att om man var dar pa kvallen kunde man se lava och eld langst ner i vulkanen. Pa grund av allt svavel kunde vi inte stanna dar uppe sa lange, men vi lyckades anda stjala med oss nagra vulkanstenar! :)

Efter vulkanvistelsen akte vi en valdans guppig vag till huvudstaden Managua, bilen som Jag, Carolina, Nicole, Erika, Maud och Anna for i var trang och saknade helt och hallet stotdampare och i det har landet vaxlar man inte forran det borjar lukta brant vilket vi har valdigt roligt at! :) De andra fick aka en lite nyare bil med AC. Lyx!

Nar vi kom fram till huvudstaden var det fullfart. Forsaljare, smabarn, losa hundar och mycket mer dominerade gatorna. Vi stannade dock inte sa lange utan kastade upp vaskorna pa taket och hoppade ganska snart in i bussen. Det roliga med bussar i Nicaragua ar att det aldrig blir fullt, det far alltid plats en till! :)

Val framme i Dario blev vi merellermindre utskarattade, men vad ska man forvanta sig. Dar kom vi 10 bleka svenskar med packning for ett ar, hade ingen aning om vart vi skulle och trotta efter allt spanskaprat. Men vi kande oss val bemotta, det var sa haftigt att se hur allamanniskor kanner alla och hjalper varandra, det marktes att de tyckte det var roligt att ha oss dar trots att det vi var lite speciella. Nar vi kom fram tog vi aterigen upp myggnaten och installerade oss pa rummen, sedan var det lite middag och sedan sangen. Alla var helt utslagna.

Nu sitter vi pa internetcafe och nagra har ringt hem till vara nara och kara. Det kommer vi kunna gora mycket nu nar vi ar har, det ligger nara och ar jattebilligt! :)

Idag ar en sakallad "aterhamtningsdag" sa vi ska bara ta det lugnt och ga lite runt i staden och kanske handla lite! :)

Hoppas ni har det bra dar hemma!

Puss&kram  / Linnea

Kommentarer
Postat av: kerstin

Hejsan

Vi har det bra här hemma.Jag blir lite nervös när Linnéa säger att hon skall handla "lite"Då hoppas jag att det inte finns så många väsk och sko affärer där. Ha det fortsättningsvis jättebra allihopa Hälsn Kerstin

2009-10-30 @ 19:00:48
Postat av: Kattis

Visst är vulkanen häftigare i verkligheten än på mina kort? Så ni lyckades också smuggla in några stenar i skorna...ajabaja =)

2009-11-02 @ 11:58:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0